Algemene Informatie

Ableton Live beschikt over een grote hoeveelheid samples, loops, devices, instrumenten en effecten met uitgebreide mogelijkheden en uiteenlopende toepassingen. Zowel in de studio als op het podium komt de software goed tot haar recht. De mogelijkheden van Ableton Live zijn eindeloos. Het effectief gebruiken van de software vergt een gedegen kennis van muziekproductie. Tevens is het noodzakelijk de structuur van het programma goed te begrijpen.

Tijdens de basiscursus wordt meer inzicht verkregen in muziekproductie en de functies van de software. Onder begeleiding van een professionele docent leer je de software te begrijpen en toe te passen. Er wordt een fundament gelegd om aan de slag te gaan met muziek. De cursus biedt de mogelijkheid fundamentele vaardigheden te ontwikkelen en jouw muzikale producties naar een hoger niveau te tillen.

Meer weten? MusiCasa biedt regelmatig informatieve workshops aan op locatie. Een unieke mogelijkheid om kennis te maken met MusiCasa en de professionele muziekwereld. Lees even verder en registreer voor een gratis workshops bij jou in de buurt.

Wil jij meer weten over de inhoud en het doel van de cursus? Bekijk dan de secties “studie programma” en “einddoel” op deze pagina.

 

Studie programma

De basiscursus Ableton Live bestaat uit 4 lesmomenten. Je leert stapsgewijs met Ableton werken en alle belangrijke onderdelen worden helder uitgelegd. Daarnaast is er de mogelijkheid om met de software te experimenteren en eigen muziek te produceren.

In eerste instantie worden de belangrijkste onderdelen van de software behandeld. Vervolgens worden deze, onder begeleiding van een professionele docent, in de praktijk gebracht met testcases. Nadat de basiselementen volledig bekend zijn wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van eigen producties. Zodoende ontstaat er een dynamische mix tussen theorie en praktijk toegepast op jouw persoonlijke situatie.

MusiCasa adviseert om op een eigen computer of laptop te werken gedurende de cursus. Beschik je niet over een laptop dan kan er gebruik worden gemaakt van een workstation van MusiCasa.

MusiCasa hecht veel waarde aan een compacte lesomgeving. Dit betekent dat er wordt gewerkt met een selecte groep studenten. Hiermee garandeert MusiCasa een gerichte begeleiding en voldoende aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Schrijf dus tijdig in om zeker te zijn van een plek bij de eerstvolgende startdatum.

Meer weten? MusiCasa bespreekt graag de mogelijkheden voor jouw specifieke wensen. Neem contact op via onderstaande knop en ontvang een geheel vrijblijvend persoonlijk advies. No Strings Attached.

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Einddoel

Het doel van de 4-delige basiscursus Ableton Live is om kennis te maken met de uitgebreide mogelijkheden van dit baanbrekende softwarepakket. Je ontwikkelt basisvaardigheden die essentieel zijn voor verdere ontwikkeling als muziekproducer.

Na afloop van de cursus kan je thuis aan de slag met het opnemen, ontwikkelen en bewerken van eigen producties. Je weet hoe de software werkt en bezit fundamentele kennis om verder te ontwikkelen. Je bent in staat het software pakket te gebruiken zoals het bedoeld is. Je kan gericht invulling geven aan jouw muzikale wensen en bezit de juiste vaardigheden om aan de slag te gaan met jouw eigen muziek.

De investering voor de 4-delige cursus bedraagt 235,95 euro incl. btw. Om de registratie te voltooien dient een aanbetaling a 10% bij inschrijving te worden voldaan. Het volledige bedrag dient voorafgaand aan de cursus te worden voldaan.

MusiCasa biedt al haar studenten een exclusief online account aan. Enerzijds biedt dit de mogelijkheid na afloop van de cursus verder te ontwikkelen en vragen te stellen. Anderzijds is dit een unieke ingang naar korting op essentiële apparatuur op het gebied van muziekproductie. In het account kan je profiteren van veel cashback aanbiedingen op monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers, synthesizers, software van TOP merken!

Ben jij klaar voor het echte werk?

Afbeeldingen

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“Professionele begeleiding van A tot Z”
Steffi
Student MusiCasa