Algemene Informatie

Vandaag de dag is er een breed aanbod aan DJ’s. Hoe onderscheid jij je van de rest? Wat zijn jouw unieke factoren en wat is jouw meerwaarde? DJ Academy biedt onder professionele begeleiding  inzichten en kennis om zodoende de juiste richting op te gaan tijdens dit fascinerende ontwikkelingsproces. U heeft de mogelijkheid om kennis te maken met een breed scala aan apparatuur en technieken. Vervolgens bent u meer dan voldoende onderlegd om bewust keuzes te maken voor een rijke toekomst als DJ.

DJ Academy is een exclusieve opleiding is genre-overschrijdend, de technieken die u doorheen het opleidingstraject te zien krijgt kunt u toepassen op uw favoriete muziekstijl. Alle mogelijke vormen en technieken komen in deze 12-delige opleiding aan bod. U krijgt de unieke mogelijkheid om kennis en kunde te vergaren onder begeleiding van professionele DJ’s.

Last but not least biedt MusiCasa al haar studenten een exclusief online account aan. Hier kan je profiteren van veel cashback aanbiedingen op de laatste gear. Native Instruments, Adam Audio, Roland Aira, Roland Boutique, Bitwig Studio, Cubase LE en V-Moda headphones to name a few….

Check even de voordelen via onze Starterskit. Al de acties die in de box zitten voor startende producers gelden ook voor iedereen die bij MusiCasa een opleiding of cursus volgt.

Mocht je eens persoonlijk advies willen ontvangen. Dan kan dat! Geheel vrijblijvend. No strings attached. Vraag een persoonlijk advies aan via onderstaande button of schrijf je in voor een gratis workshop op locatie.

DJ Academy is simpelweg dè opleiding “to kickstart your DJ career”!

Studie programma

DJ Academy biedt de unieke mogelijkheid om te experimenteren met verschillende DJ set-ups die in de hedendaagse DJ-wereld gehanteerd worden. U leert werken met hi-tech DJ-materiaal. U maakt kennis met de uitgebreide mogelijkheden van de moderne DJ. Tevens wordt u begeleid door mensen die professioneel actief zijn in de DJ-wereld en krijgt coaching op topniveau!

Tijdens de opleiding doorlopen we uitvoerig alle relevante DJ-terminologie: er wordt geëxperimenteerd met verschillende soundcards, controllers, software en we hebben het o.a. over beatmatching, equalizing, effecten en samples. Daarnaast demonstreren we hoe u uw DJ-set op de beste manier kan voorbereiden.

Ook de juridische kant van het DJ-gebeuren komt aan bod: Sabam, Copyrights, DJ-licenties worden onder de loep genomen. Tenslotte leert u ook werken met het Ableton live softwarepakket, waardoor het maken van een eigen remix of een eigen nummer realiteit wordt!

MusiCasa voorziet alle materiaal! Tijdens de opleiding wordt u gebruik gemaakt van een iMac station met bijhorende software en randapparatuur. Er zijn verschillende DJ sets aanwezig van alle bekende merken. U hoeft dus zelf geen materiaal mee te nemen. Uiteraard bent u vrij om eigen materiaal mee te brengen indien u dit wenst.

MusiCasa hecht veel waarde aan een compacte lesomgeving. Dit betekent dat wij werken met een beperkt aantal plaatsen per cursus. Tijdens de opleiding willen wij u verzekeren van gerichte begeleiding met aandacht, van de professionele docent, voor uw persoonlijke ontwikkeling.

De investering voor de 12-delige opleiding bedraagt 1.150,00 euro incl. btw. Om de registratie te voltooien dient een aanbetaling a 10% bij inschrijving te worden voldaan. Het volledige bedrag dient voorafgaand aan de cursus te zijn voldaan. Meer weten over betalen? Klik hier!

Tijdens het traject worden jouw skills en performance naar een topniveau gebracht. Ben jij klaar voor het echte werk?

Einddoel

MusiCasa beoogt een persoonlijke aanpak! Gedurende de opleiding werkt u aan een eigen DJ-set van ongeveer 30 minuten waarin u de technieken die u tijdens de opleiding kreeg aangereikt toepast. Na afloop van de opleiding krijgt u de kans om uw DJ-skills te laten horen aan een live publiek tijdens de MusiCasa DJ-contest!

Na deze cursus heeft u de kennis en de vaardigheden om professioneel als DJ aan de slag te gaan! U heeft een breed inzicht in de verschillende DJ-vormen en apparatuur. U heeft voldoende kennis om de juiste keuze te maken. Wilt u zich richten op vinyl, digitaal of een cross-over met eigen remixen via Ableton Live.

DJ Academy is gericht op een volledig programma en levert een essentiële basis om uw toekomstige carrière op te bouwen. Naast de nodig kennis en kunde krijgt u de unieke mogelijkheid om onder begeleiding van professionel DJ’s uzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in een vervolgtraject door MusiCasa begeleid te worden om zodoende waardevolle contacten te leggen in de professionele wereld van DJ’s en producers.

Twijfel je nog? Dat is begrijpelijk. Daarom biedt MusiCasa geheel vrijblijvend een persoonlijk advies. Check even de button hieronder en laat ons jouw adviseren. No Strings Attached.

Ook kan je inschrijven voor een gratis workshop op locatie.

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Afbeeldingen

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“MusiCasa was de missing link die ik zocht!”
Luc
Student MusiCasa