Algemene Informatie

Ken je het gevoel dat je al even bezig bent met elektronische muziek en her en der optreedt maar er eigenlijk niet echt iets substantieels van de grond komt? Blijf in jezelf geloven! Maak Dromen Waar!

Het aanbod aan gear, software, tips en tricks is enorm. MusiCasa biedt u middels professionele docenten de mogelijkheid de juiste keuzes te maken gericht op uw toekomst. Bij MusiCasa ziet u door de bomen het bos weer en kunt u gericht werken aan uw muzikale loopbaan.

Tijdens de opleiding breng je in samenwerking met professionals jouw elektronische producties en/of performance naar een hoger niveau. Je krijgt daarnaast de unieke mogelijkheid om te werken aan jouw carrière. Met jouw producties op een hoogwaardig niveau kan je vol zelfvertrouwen aansluiting vinden met de industrie. Je kan eindelijk echt werken aan een loopbaan in de professionele audio.

Kom van die zolderkamer af en stap in de wereld van het echte werk. Maak muziek en experimenteert met elektronische sounds en effecten. Leer alles over geluidssynthese en hoe jij jouw eigen sound kan creëeren, ontwikkelen en uitbrengen. Breng jouw productievaardigheden naar een professioneel niveau. Haal het maximale uit jouw computer, software en randapparatuur.

Last but not least biedt MusiCasa al haar studenten een exclusief online account aan. Hier kan je profiteren van veel cashback aanbiedingen op de laatste gear. Native Instruments, Adam Audio, Roland Aira, Roland Boutique, Bitwig Studio, Cubase LE en V-Moda headphones to name a few….

Check even de voordelen via onze Starterskit. Al de acties die in de box zitten voor startende producers gelden ook voor iedereen die bij MusiCasa een opleiding of cursus volgt.

Mocht je eens persoonlijk advies willen ontvangen. Dan kan dat! Geheel vrijblijvend. No strings attached. Vraag een persoonlijk advies aan via onderstaande button of schrijf je in voor een gratis workshop op locatie.

Studie programma

Tijdens de opleiding ligt de focus op het ontwikkelen van  elektronische producties naar een vruchtbaar en professioneel niveau. Je leert werken met de meest populaire DAW’s (Digital Audio Workstations), zoals Ableton Live, Logic Pro, Cubase, Pro Tools. FL Studio en Reason. Daarnaast worden de populaire software synthesizers en samplers aangekaart. Je experimenteert met effecten en komt alles te weten over mix technieken, routing en signal flow.

Tevens is er uitgebreid aandacht voor jouw setup. Jij hebt reeds bepaalde keuzes gemaakt en heeft favoriete gear en software. Samen met een professionele docent lopen we de setup door en richten wij ons op het optimaliseren van jouw creatieve doelen en behoeften.

Een greep uit de thema’s die aan bod komen: Introductie/kennismaking met de mogelijkheden/materiaal, Audio & MIDI, Ableton Live, Mix technieken, Routing en signalflow, Logic Pro, Equalizing & compressie, Effecten, Plug-ins, Cubase, Arrangementen, Remixes/mash-ups, Sound design, Reason, Software synths, Tips & tricks, Pro Tools, Mastering.

Deze cursus spreidt zich over 3 maanden of 12 lesmomenten, telkens van 10u tot 17u (dagopleiding) of over 6 maanden of 24 lesmomenten, telkens van 18u30 tot 22u00 (avondopleiding). Buiten de lesmomenten worden geen taken meegegeven. Alle materiaal/software dat u tijdens de opleiding nodig heeft wordt door MusiCasa voorzien.

MusiCasa hecht veel waarde aan een compacte lesomgeving. Dit betekent dat wij werken met een beperkt aantal plaatsen per cursus. Tijdens de opleiding willen wij u verzekeren van gerichte begeleiding met aandacht, van de professionele docent, voor uw persoonlijke ontwikkeling.

De investering voor de 12-delige opleiding bedraagt 1.815,00 euro incl. btw. Om de registratie te voltooien dient een aanbetaling a 10% bij inschrijving te worden voldaan. Het volledige bedrag dient voorafgaand aan de cursus te zijn voldaan. Meer weten over betalen? Klik hier!

Tijdens het traject worden jouw producties en performance naar een topniveau gebracht. Ben jij klaar voor het echte werk?

Einddoel

Na de opleiding ben jij klaar voor het echte werk. Je weet waar je het over hebt en waarom jij bepaalde keuzes maakt. Dit is jouw trade mark en hiermee onderscheid jij je van de rest! Maak dat verschil!

Gaandeweg de cursus worden er verschillende projecten uitgewerkt. Elke cursist kiest zijn eigen genre waarin hij wil werken en krijgt een professionele begeleiding bij de uitwerking van zijn of haar nummers. Of het nu House, Drum&Bass of Hiphop is, deze opleiding wijst je in de juiste richting met als doel professionalisering van jouw producties en de ultieme start van een succesvolle loopbaan met elektronische muziek.

Daarnaast biedt MusiCasa begeleiding om ook daadwerkelijk aansluiting te vinden met de industrie. Na het upgraden van jouw producties en performance wordt het namelijk tijd dit verschil kenbaar te maken aan de professionals. Gezien onze ervaring en succesverhalen met cursisten is de link zo gelegd.

Twijfel je nog? Dat is begrijpelijk. Daarom biedt MusiCasa geheel vrijblijvend een persoonlijk advies. Check even de button hieronder en laat ons jouw adviseren. No Strings Attached.

Ook kan je inschrijven voor een gratis workshop op locatie.

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Afbeeldingen

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“Professionele begeleiding van A tot Z”
Steffi
Student MusiCasa