Algemene Informatie

De opleiding tot professioneel muziekproducer is een compleet programma gericht op een loopbaan in de wereld van de professionele audio. De opleiding bestaat uit een parttime traject van 24 weken. Gedurende het traject wordt een stevig fundament gelegd om aan de slag te kunnen als zelfstandig muziekproducer.

De basis van de opleiding is recording, mixing & mastering. In een professionele studio worden door middel van theorie en praktijk essentiële onderwerpen behandeld. Er is uitgebreid aandacht voor het werken met de belangrijkste software pakketten in combinatie met professionele mengtafels en randapparatuur.  Andere onderwerpen die tijdens de opleiding zorgvuldig worden behandeld zijn akoestiek, studio- & opnametechniek, MIDI, audio formats, effecten, sampling, arrangement en compositie.

MusiCasa werkt samen met een exclusieve selectie van hoogwaardige studio’s in België en Nederland. Dit betekent dat de opleiding plaats vindt midden in het uiteindelijke werkveld met professionele technici als docenten.

Last but not least biedt MusiCasa al haar studenten een exclusief online account aan. Hier kan je profiteren van veel cashback aanbiedingen op de laatste gear. Native Instruments, Adam Audio, Roland Aira, Roland Boutique, Bitwig Studio, Cubase LE en V-Moda headphones to name a few….

Check even de voordelen via onze Starterskit. Al de acties die in de box zitten voor startende producers gelden ook voor iedereen die bij MusiCasa een opleiding of cursus volgt.

Mocht je eens persoonlijk advies willen ontvangen. Dan kan dat! Geheel vrijblijvend. No strings attached. Vraag een persoonlijk advies aan via onderstaande button of schrijf je in voor een gratis workshop op locatie.

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Studie programma

De opleiding tot professioneel muziekproducer is een parttime dagopleiding van 6 maanden. Het intensieve traject is uitstekend te combineren met een baan, muzikale carrière en/of andere opleiding. Dit betekent dat je in 24 weken met 168 uur effectieve studiotijd klaar bent voor het echte werk!

Onze visie is dat werken met professionals in een realistische omgeving de sleutel is tot jouw succes.

Op de eerste plaats leert u alle basistechnieken om muziek op te nemen, te mixen en te masteren. Daarnaast leert u arrangementen maken en werken met de bekendste sofwarepakketten. Thema’s als geluidstheorie, akoestiek, microfoon- en mixtechnieken, MIDI, digitale audio, equalizing, compressie, effecten, sampling e.d. komen aan bod. Na alle nodige theorie krijgt u de kans uw kennis in de praktijk om te zetten en begeleiden we u tijdens het maken van een aantal opnames in onze professionele opnamestudio’s en het mixen en masteren van deze opnames.

Belangrijk is dat de gehele opleiding plaats vindt in een professionele studio. De docenten zijn op dagelijkse basis actief in de muziekwereld. Dit biedt u de unieke mogelijkheid de noodzakelijk theorie direct in praktijk te brengen en ervaring op te doen onder het toezicht van deskundige docenten.

MusiCasa hecht veel waarde aan een compacte lesomgeving. Dit betekent dat wij werken met een beperkt aantal plaatsen per cursus. Tijdens de opleiding willen wij u verzekeren van gerichte begeleiding met aandacht, van de professionele docent, voor uw persoonlijke ontwikkeling.

De investering voor de 24-delige opleiding bedraagt 4.175,00 euro incl. btw. Om de registratie te voltooien dient een aanbetaling a 10% bij inschrijving te worden voldaan. Voor deze specifieke opleiding zijn er vier (4) betalingsmogelijkheden. Meer weten? Klik hier!

Tijdens het traject worden jouw kennis en kunde naar een topniveau gebracht. Ben jij klaar voor het echte werk?

 

Einddoel

De opleiding Professioneel Muziekproducer is in hoofdzaak een opleiding om aan de slag te kunnen in de muziekindustrie. U kunt als zelfstandig en volleerd technicus aan de slag in de studio als muziekproducer, sound designer, studio engineer/technicus, recording engineer, mixing/mastering engineer, post production engineer, FOH mixer (live geluid), monitor engineer,  theater, radio- en TV technicus, live-opname technicus, geluids artiest, producer voor jingles/reclame, remix producer, pro tools operator, logic operator, foley artiest en boom operator.

Twijfel je nog? Dat is begrijpelijk. Daarom biedt MusiCasa geheel vrijblijvend een persoonlijk advies. Check even de button hieronder en laat ons jouw adviseren. No Strings Attached.

Ook kan je inschrijven voor een gratis workshop op locatie.

Ben jij klaar voor het echte werk?

Afbeeldingen

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“Mijn inzicht in muziekproductie en opnametechnieken is enorm gegroeid!”
JP
Student MusiCasa