DJ

Vandaag de dag is er een breed aanbod aan DJ’s. Hoe onderscheid jij je van de rest? Wat zijn jouw unieke factoren en wat is jouw meerwaarde? DJ Academy biedt professionele begeleiding,  inzicht en kennis. Samen met een doorgewinterde DJ  leer jij de knepen van het vak.

DJ Academy

DJ Academy is een exclusieve opleiding en genre-overschrijdend. De technieken die je tijdens het opleidingstraject leert kan jij toepassen op jouw favoriete muziekstijl. Daarnaast komen alle mogelijke vormen en technieken aan bod in deze 12-delige opleiding.

DJ Academy is jouw mogelijkheid om te ontwikkelen als DJ. Met het unieke coachingstraject biedt MusiCasa veel meer dan een gemiddelde DJ school. Dit is jouw startpunt voor een loopbaan als DJ en de ingang tot een breed netwerk van DJ’s, producers en music professionals.

Professioneel Niveau

Onze visie is dat werken met experts in een professionele omgeving de sleutel is tot succes. Onze docenten zijn op dagelijkse basis actief in de muziekwereld. Er is ruimte om te experimenteren met de verschillende merken, technieken en DJ gear. Daarnaast leer je alles over de ontwikkeling van een eigen stijl. Uiteindelijk is alles gericht op het ontwikkelen van een kwalitatieve DJ set. Na afloop ben jij klaar voor het echte werk.

Kosten

De investering voor de 12-delige DJ opleiding bedraagt €1.150,00 incl. btw. Om de registratie te voltooien dient een aanbetaling a 10% bij inschrijving te worden voldaan.

Voordeel

Als student van MusiCasa profiteer jij van cashback aanbiedingen op monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers, synthesizers, software van TOP merken! Maak alvast een account aan via Mijn MusiCasa.

Onderwerpen

Tijdens de opleiding doorlopen we uitvoerig alle relevante DJ-terminologie: er wordt geëxperimenteerd met verschillende soundcards, controllers, software en we hebben het o.a. over beatmatching, equalizing, effecten en samples. Daarnaast demonstreren we hoe jij jouw DJ set op de beste manier kan voorbereiden en kan inspelen op het publiek. Tijdens de opleiding worden jouw skills en performance naar een topniveau gebracht.

Gedurende de opleiding werk je aan een eigen DJ-set van ongeveer 30 minuten waarin jij de technieken die  tijdens de opleiding worden aangereikt toepast. Na afloop van de opleiding krijg je de kans om jouw skills te laten horen aan een live publiek tijdens de MusiCasa DJ-contest!

Ook de juridische kant van het DJ-gebeuren komt aan bod: Sabam, Copyrights, DJ-licenties worden onder de loep genomen. Tenslotte leer je ook werken met het Ableton live softwarepakket, waardoor het maken van een eigen remix of een eigen nummer realiteit wordt!

Duur

De 12-delige DJ Academy is een avondopleiding van 3 maanden. Het intensieve traject is parttime en de studiedagen vinden plaats op dinsdagavond. Hierdoor is het uitstekend te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding. Uiteindelijk werk jij doelgericht in een professionele omgeving onder begeleiding van een ervaren docent.

Theorie & Praktijk

De opleiding combineert theorie en praktijk. Enerzijds ontwikkel je kennis en kunde. Anderzijds leer je deze kennis toe passen in een professionele omgeving. Uiteindelijk beheers jij alle onderdelen om aan de slag te gaan als DJ.

Tevens is er uitgebreid aandacht voor jouw setup. Door het experimenteren met moderne DJ gear en setups krijg jij een waardevol inzicht in de mogelijkheden. Vervolgens kan jij gericht keuzes maken in de juiste richting. Allicht heb jij reeds bepaalde keuzes gemaakt en heb jij een voorkeur ontwikkelt voor gear en muziekstijl. Samen met de professionele docent lopen we de setup door en richten wij ons op het optimaliseren van jouw ambities.

Docent & Begeleiding

MusiCasa hecht veel waarde aan een compacte lesomgeving. Dit betekent dat wij werken met een beperkt aantal plaatsen per cursus. Tijdens de opleiding willen wij je verzekeren van gerichte begeleiding met aandacht, van de professionele docent, voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

MusiCasa voorziet alle materiaal! Er zijn verschillende DJ sets aanwezig van alle bekende merken. Je hoeft dus zelf geen materiaal mee te nemen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van computers met bijhorende software en randapparatuur.Uiteraard ben je vrij om eigen materiaal mee te brengen indien je dit wenst.

Thuis aan de slag als DJ? Als student van MusiCasa profiteer jij van cashback aanbiedingen op monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers, synthesizers, software van TOP merken! Maak alvast een account aan via Mijn MusiCasa.

Doel

Na afloop van deze opleiding heb jij de kennis en de vaardigheden om professioneel als DJ aan de slag te gaan! Je hebt een breed inzicht in de verschillende DJ-vormen en apparatuur. Je bezit voldoende kennis om de juiste keuze te maken.

Gaandeweg de opleiding krijg je persoonlijke begeleiding bij de uitwerking van jouw eigen DJ set. Of het nu House, Dance, Drum&Bass of Hiphop is, deze opleiding wijst je in de juiste richting. Uiteindelijk is het doel de professionalisering van jouw DJ skills. De ultieme start van een succesvolle loopbaan in de elektronische muziek.

Coaching

DJ Academy is gericht op een volledig programma en levert een essentiële basis om jouw toekomstige carrière op te bouwen. Naast de nodig kennis en kunde krijg je de unieke mogelijkheid om, onder begeleiding van professionele DJ’s, jezelf verder te ontwikkelen.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in een vervolgtraject door MusiCasa begeleid te worden om zodoende waardevolle contacten te leggen in de professionele wereld van DJ’s en producers. Hiermee kan jij een volgende stap zetten in de wereld van muziek. Daarnaast kan je altijd bij ons terecht voor technische vragen en advies.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“MusiCasa was de missing link die ik zocht!”
Luc
Student MusiCasa