Muziekproducer

Deze opleiding tot professioneel muziekproducer biedt een volledig programma gericht op een toekomstige loopbaan als producer. Gedurende het traject werk je met hoogwaardige apparatuur in een professionele studio. Tijdens de studie wordt je intensief begeleid door professionele docenten uit het werkveld. Na afloop kan jij van start in de wereld van de professionele audio.

Geluidstechniek

Tijdens de lessen komen essentiële onderwerpen op het gebied van geluidstechniek aan bod. In eerste instantie ligt de focus op de basisvaardigheden van een muziekproducer: recording, mixing & mastering. 

Daarnaast worden belangrijke onderwerpen behandeld als akoestiek, studio- & opnametechniek, arrangement en compositie. Ook is er volop aandacht voor de belangrijkste software pakketten, audio bewerking en MIDI.

Vervolgens wordt de basiskennis omgezet naar de praktijk. Hiervoor wordt er gewerkt met professionele mengtafels en randapparatuur. Uiteindelijk kan jij zelfstandig aan de slag met het echte studiowerk.

Professionele Studio

Onze visie is dat werken met professionals in een realistische omgeving de sleutel is tot jouw succes. Zodoende vindt de volledige opleiding plaats in een professionele studio. De docenten zijn op dagelijkse basis actief in de muziekwereld. De geselecteerde studio’s bieden een breed scala aan hoogwaardige apparatuur. Hierdoor leer jij werken op hoog niveau en raak jij bekend met professionele mengtafels en randapparatuur.

Investering

De kostprijs voor de 24-delige opleiding bedraagt: € 4.499,00  incl. BTW

Gedurende 24 lessen, wekelijks op zaterdag van 10u tot 17u, ligt de focus op het opnemen en produceren van muziek. U leert de ins and outs van het vak in een professionele studio en werkt met hoogwaardige apparatuur!

In totaal bent u 168 uur actief in een professionele studio. Doorgaans kost het huren van een studio minimaal € 60 per uur. Dit betekent dat u met de opleiding Professional Music Production geen € 10.000,- betaalt, maar slechts € 4.499. Daarnaast heeft u de begeleiding van een professionele docent, korting op nieuwe gear, begeleiding naar de professionele markt én kunt u terugvallen op de kennis en kunde van onze experts.

Voor deze opleiding zijn er verschillende betalingsmogelijkheden. U kunt tot €500 voordeel behalen en slechts € 3.999 betalen voor de complete opleiding of een renteloze regeling aangaan voor een periode van maximaal 12 maanden. Meer weten? Vraag een persoonlijk advies aan en bekijk deze pagina.

Direct Inschrijven!
Voordeel

Als student van MusiCasa profiteert u van cashback aanbiedingen op monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers, synthesizers, software van TOP merken! Maak alvast een account aan via Mijn MusiCasa.

Alternatief: Electronic Music Production

Start: Zaterdag 7 september 2019

Locatie: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare en Roeselare (start zondag 8 september).

Duur: 6 maanden, 24 lessen op zaterdag, 168 uur studiotijd

Inschrijven? Via onderstaande oranje knop “Inschrijven”.

Let op! Elke opleiding heeft maar een beperkt aantal plaatsen. Schrijf vandaag nog in om verzekerd te zijn van een plaats.

Meer weten? Bezoek onze gratis infodagen!

Onderwerpen

Op de eerste plaats leer je alle basistechnieken om muziek op te nemen, te mixen en te masteren. Daarnaast leer je op hoog niveau arrangementen en composities te ontwikkelen. Tevens werk je met de bekendste softwarepakketten op het gebied van audiobewerking.

De belangrijkste thema’s die tijdens de opleiding worden behandeld zijn geluidstheorie, akoestiek, opnametechniek, mixtechniek, MIDI, digitale audio, equalizing, compressie, effecten en sampling.

Na alle nodige theorie krijg je de kans de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Allereerst worden er een aantal opnames gemaakt. Vervolgens is er aandacht voor het mixen en masteren van deze opnames. Uiteindelijk doorloop je het hele proces van opname tot mastering gericht op het ontwikkelen van een professioneel eindproduct.

Duur

De 24-delige opleiding tot professioneel muziekproducer is een dagopleiding van 6 maanden. Het intensieve traject is parttime en de studiedagen vinden plaats in het weekend. Hierdoor is het uitstekend te combineren met een baan, muzikale carrière of andere opleiding. Uiteindelijk werk jij 168 uur in een professionele omgeving onder begeleiding van een ervaren docent.

Theorie & Praktijk

De opleiding combineert theorie en praktijk. Enerzijds ontwikkel je doelgericht kennis. Anderzijds leer je deze kennis toe passen in een professionele omgeving. Uiteindelijk beheers jij alle onderdelen om aan de slag te gaan als muziekproducer.

Docent & Begeleiding

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de begeleiding van de professionele docent. Aan de ene kant leer jij de knepen van het vak van een ervaringsdeskundige. Aan de andere kant krijg je gericht feedback van een professional uit de industrie. Daarnaast wordt er gewerkt met een selecte groep studenten. Zodoende is een doelgerichte begeleiding met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling gegarandeerd.

Thuis aan de slag met muziekproductie? Als student van MusiCasa profiteer jij van cashback aanbiedingen op monitor speakers, audio interfaces, keyboards, controllers, synthesizers, software van TOP merken! Maak alvast een account aan via Mijn MusiCasa.

Start: Zaterdag 7 september 2019

Locatie: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare en Roeselare (start zondag 8 september).

Duur: 6 maanden, 24 lessen op zaterdag, 168 uur studiotijd

Inschrijven? Via onderstaande oranje knop “Inschrijven”.

Let op! Elke opleiding heeft maar een beperkt aantal plaatsen. Schrijf vandaag nog in om verzekerd te zijn van een plaats.

Meer weten? Bezoek onze gratis infodagen!

Doel

Na afronding van de opleiding kan je starten in de wereld van de professionele audio. In de eerste plaats beheers je de vaardigheden voor het opnemen, produceren en bewerken van audio. Daarnaast beschik je over degelijke basiskennis op het gebied van recording, mixing en mastering. Tevens beheers je essentiële vaardigheden voor het produceren van muziek. Zodoende kan jij aan de slag als specialist op het gebied van geluidstechniek.

Coaching

Na afloop van de opleiding bieden wij de unieke mogelijkheid om begeleid te worden in jouw verdere loopbaan. Onder andere kan je gebruik maken van ons netwerk. Hiermee kan jij een volgende stap zetten in de wereld van muziek. Daarnaast kan je altijd bij ons terecht voor technische vragen en advies.

Perspectief

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je als zelfstandig audio technicus aan de slag in de studio. Daarnaast kan je aan het werk als muziekproducer, sound designer, studio engineer, geluidsman of technicus. Tevens kan je je specialiseren richting recording engineer of mixing/mastering engineer.

Daarnaast kan je zelfstandig aan de slag als producer, artiest of muzikant. Evenzeer kan je verder ontwikkelen in de richting van theater, radio- en TV technicus, live sound engineer of monitor engineer.

Ben jij klaar voor het echte werk? Schrijf je dan in via onderstaande knop “inschrijven” of vraag een “persoonlijk advies” aan.

Start: Zaterdag 7 september 2019

Locatie: Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Brussel, Groningen, Knesselare en Roeselare (start zondag 8 september).

Duur: 6 maanden, 24 lessen op zaterdag, 168 uur studiotijd

Inschrijven? Via onderstaande oranje knop “Inschrijven”.

Let op! Elke opleiding heeft maar een beperkt aantal plaatsen. Schrijf vandaag nog in om verzekerd te zijn van een plaats.

Meer weten? Bezoek onze gratis infodagen!

Plan A: U betaalt het volledige bedrag in één keer
Totale kostprijs: € 3999 (uw voordeel = € 500)

Plan B: U betaalt het bedrag in 3 delen
Het eerste deel van € 1399 dient betaald te zijn vóór aanvang van de opleiding. Doorheen het opleidingstraject zal u na 2 maanden en na 4 maanden vriendelijke worden verzocht om het 2e en 3e deel van telkens € 1400 euro te vereffenen.
Totale kostprijs: € 4199 (Uw voordeel = € 300)

Plan C: U betaalt renteloos af op 12 maanden (€ 325 per maand)
Een voorschot van € 599 euro dient te worden voldaan vóór aanvang van de opleiding. Het resterende bedrag wordt betaald verdeeld over 12 maanden zonder dat hierover rente wordt berekend.
Totale kostprijs: € 4499 (Uw voordeel = geen rente)

Uw inschrijving is pas definitief wanneer u de eerste betaling heeft voldaan. Let op! Wij werken met een selecte groep studenten, mocht uw betaling niet tijdig zijn voldaan en u geen contact met ons heeft opgenomen om dit samen te verzorgen, dan geven wij voorrang aan een volgende student.

U kunt nu direct inschrijven en een betalingsoptie kiezen.

MusiCasa Talent Coach

Heb je vragen over deze opleiding?
De MusiCasa Talent Coach staat ter beschikking voor gratis persoonlijk advies!

“Mijn inzicht in muziekproductie en opnametechnieken is enorm gegroeid!”
JP
Student MusiCasa